Prisstigning på fjernvarme fra 1. oktober 2022

Energipriserne ligger fortsat på et meget højt niveau, og derfor hæver Silkeborg Forsyning igen prisen på fjernvarme.

Den 1. oktober 2022 stiger forbrugsbidraget, der er den variable del af varmeregningen, derfor med 120 kroner fra 735 kroner til 855 for en megawatt-time (MWh).

Det er en stigning på 16,3 procent.

For et standardhus på 130 m2 med et forbrug på 18,1 MWh varme om året betyder det en stigning på 2.172 kroner fra 16.824 kroner til 18.996 på den samlede regning, der også består af et abonnementsbidrag og effektbidrag. Det medfører en stigning på 12,9 procent på den samlede regning.

For en standardlejlighed på 75 m2 med et forbrug på 15 MWh varme om året betyder det en stigning fra 13.500 kroner til 15.300 kroner på den samlede regning, der også består af et abonnementsbidrag og effektbidrag. Det medfører en stigning på 13,3 procent på den samlede regning.

Igen har vi valgt at lade den variable del af varmeregningen, der bliver kaldt forbrugsbidraget, stige.

Fortsat meget høje energipriser betyder store omkostninger

Energipriserne har hen over foråret og sommeren fortsat ligget på et meget højt niveau og ser ikke ud til at falde, når vi nærmer os vinteren.

Den fortsatte krig i Ukraine gør situationen på et usikkert energimarked meget vanskelig at forudse. Det betyder, at det også den kommende vinter bliver dyrt at producere fjernvarme. Derfor kan det desværre heller ikke udelukkes, at der kommer flere pristigninger. 

Silkeborg Forsyning kan kun følge markedspriserne. Vi må hverken have store under- eller overskud. Det betyder, at når prisen stiger på energi, bliver det dyrere at producere fjernvarme - og derfor stiger fjernvarmeprisen også.

I forbindelse med sidste prisstigning med effekt fra 1. marts, meldte vi ud, at der desværre ville komme en prisstigning mere i anden halvdel af 2022. Det er den prisstigning, der kommer nu. 

Silkeborg Forsyning har den 26. juni 2022 varslet fjernvarmekunderne om prisstigningen via mail og SMS. Den 27. juni sendes der en varsling via e-Boks og fysisk brev til de kunder, vi ikke kan nå med en SMS eller en mail.