Fortsat stigende energipriser medfører højere fjernvarmepriser

(Stigning i fjernvarmeprisen pr. 1. marts 2022)

Som en konsekvens af stadigt stigende priser på energi hen over vinteren må Silkeborg Forsyning igen hæve prisen på fjernvarme.

Den 1. marts 2022 stiger forbrugsbidraget, der er den variable del af varmeregningen, derfor med 65 kroner fra 670 kroner til 735 kroner for en megawatt-time (MWh).

Det er en stigning på 9,7 procent.

For et standardhus på 130 m2 med et forbrug på 18,1 MWh varme om året betyder det en stigning på 1.177 kroner fra 15.647 kroner til 16.824 kroner på den samlede regning, der også består af et abonnementsbidrag og effektbidrag. Det medfører en stigning på 7,5 procent på den samlede regning.

For en standardlejlighed på 75 m2 med et forbrug på 15 MWh varme om året betyder det en stigning på 975 kroner fra 12.525 kroner til 13.500 kroner på den samlede regning, der også består af et abonnementsbidrag og effektbidrag. Det medfører en stigning på 7,8 procent på den samlede regning.

Udviklingen i energipriserne, siden sidste prisstigning blev meldt ud i slutningen af oktober 2021, har vist sig at være værre end forudset. Konsekvensen er, at den sidste prisstigning ikke var nok.

Silkeborg Forsyning må følge markedet. Det betyder, at når prisen stiger på energi, så bliver det dyrere at producere fjernvarme - og derfor stiger fjernvarmeprisen også.

Krigen i Ukraine medfører desuden helt akutte stigninger på naturgas og olie samt en stor usikkerhed på energimarkederne, der gør situationen meget vanskelig at forudse.

Som markedet ser ud lige nu, så kommer der desværre endnu en prisstigning igen i anden halvdel af 2022.

Hvor stor den prisstigning bliver, er det ikke muligt at sige for nuværende. Det afhænger af mange faktorer, blandt andet af udviklingen i Ukraine.

Silkeborg Forsynings omkring 15.000 fjernvarmekunder modtager direkte besked om denne prisstigning på mail, sms eller brev. Kundeservice sidder klar til at hjælpe med alle spørgsmål.